NATUUR

WERKGROEPEN

DENEKAMPSE LANDSCHAP

De werkgroepleden houden zich bezig met het bestuderen van de levende natuur in Denekamp en directe omgeving. Dit kan gebeuren in groepjes of individueel. Niet alleen verdiepen de leden zich in de natuur zoals die vroeger was, maar ze houden zich vooral ook bezig met wat er nu leeft en groeit. En dus ook met alles wat daarbij een rol speelt. De werkgroep heeft aan de Grensweg in Noord Deurningen al sinds jaar en dag een heideveldje in beheer.

Verder organiseert de werkgroep de voorjaarsavond van Heemkunde met gastspreker en verzorgt de werkgroep excursies en natuurwandelingen. 

WERKGROEPEN

HERSTELLEN VAN DE NATUUR

Een belangrijke taak van de werkgroep ligt in het beschermen en herstellen van ons zo mooie Twentse landschap. Denk daarbij aan het Kanaal Almelo-Nordhorn, de Bergvennen, Stroothuizen.

Om dit alles te bereiken streeft de werkgroep naar een goede samenwerking en overleg met de Gemeente Dinkelland, de stad Nordhorn, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, LTO-Oost, Waterschap Vechtstromen, Overijssels Landschap, Naturschutzbund Grafschaft Bentheim, Museum Natura Docet Wonderrijck Twente en Huis Singraven.