‘ T HEEMHOES

Het informatie en documentatiecentrum van de Stichting Heemkunde Denekamp is te vinden in ’t Heemhoes aan het Kerkplein te Denekamp. Graag vertellen we je meer over de achtergrond van dit historische pand.

ONS HISTORISCHE ONDERKOMEN

De familie Keizer die bijna twee en een halve eeuw een prominente rol heeft gespeeld in Denekamp, waren de eerste bewoners van het in 1876 gebouwde huis. 

Bij gebrek aan mannelijke nakomelingen is na het overlijden van Anna Keizer een einde gekomen aan de Denekampse tak van de familie Keizer. In 1974 kwam het huis in eigendom aan de Gemeente Denekamp en werd het pand bouwkundig gerenoveerd. Sinds oktober 1982 heeft de Stichting Heemkunde Denekamp hierin haar domicilie. De officiële ingebruikneming vond plaats op 7 oktober 1982 waarmee het pand de naam ’t Heemhoes kreeg

Daar worden vergaderingen van bestuur en werkgroepen gehouden. In de loop der jaren zijn daar diverse historisch waardevolle collecties opgebouwd, zoals een zeer uitgebreide streekbibliotheek met meer dan 1300 boeken, een foto archief met meer dan 13000 foto’s, dia’s en negatieven, streektijdschriften, een kranten-knipselarchief vanaf eind 19e eeuw en een omvangrijk genealogisch archief met gegevens vanaf 1750.

Tegen een kleine vergoeding zijn kopieën van documenten, foto’s te krijgen. Op ’t Heemhoes zijn alle boeken te koop die de Stichting Heemkunde Denekamp heeft uitgegeven. Op de pagina Publicaties treft u een overzicht aan van alle boeken en brochures.

De openingstijden van ’t Heemhoes zijn als volgt: 
Maandag t/m donderdag 9.00-12.00 uur.

Daarnaast kan men er terecht op afspraak. Hiervoor kunt u tijdens de openingsuren bellen naar:
(0541) 354656.

Of U maakt gebruik van onze Contact-pagina. Vanaf die pagina kunt U een mail versturen naar Heemkunde.

WORD OOK DONATEUR!

Wilt u de Stichting Heemkunde steunen en ook elk kwartaal ’t Onderschoer ontvangen? Meld u dan aan als donateur!