GESCHIEDENIS EN GENEALOGIE

WERKGROEPEN

FAMILIE- EN STAMBOOMONDERZOEK

Geschiedenis van Denekamp en omstreken is een ruim begrip en niet iets van lang geleden alleen. Geschiedenis begon gisteren. Het is daarom een interessant onderwerp voor jong en oud. Wij proberen de geschiedenis zichtbaar te maken zodat het een goed en mooi verhaal oplevert. Genealogie is een ander woord voor familie- of stamboomonderzoek.

Gegevens van je opa en oma zijn meestal niet moeilijk te vinden. Maar voorouders vinden wordt steeds lastiger maar ook leuker als je ontdekt waar je roots liggen. Er zijn prachtige digitale (gratis) programma’s om alle informatie op te slaan. Het hele jaar door zijn er mogelijkheden om vrijblijvend kennis te maken met deze werkgroep en daardoor meer te weten te komen over Denekamp, jou en je familie verleden. 

WERKGROEPEN

WAAR ZIJN WE NU MEE BEZIG

Er liggen honderden bidprentjes die we digitaal opslaan. Daarnaast wordt er gewerkt aan het project Markestenen en het Markeboek. Verder zijn er informatiebijeenkomsten, dorpswandelingen en is Heemkunde nauw betrokken bij de herdenking van het vliegermonument te Noord Deurningen