Heemkunde breidt taken uit door toetreden van Werkgroep Herdenken

Sinds kort is de Werkgroep Herdenken Denekamp toegetreden tot de Stichting Heemkunde Denekamp.

Doel is door coördinatie en gebruikmaking van alle mogelijkheden en capaciteiten van de Stichting Heemkunde en de werkgroep, de kwaliteit en de continuïteit van het Herdenken in Denekamp te waarborgen.

Het besluit is na grondig onderzoek en overleg genomen.

Eerder werden de financiële middelen reeds door de penningmeester van Heemkunde beheert.

Onder de paraplu van Stichting Heemkunde wordt door de werkgroep het randgebeuren rond 4 en 5 mei en 17 en 18 november en het geven van gastlessen op scholen verzorgd, Verder worden het uitgeven van de publicaties, de contacten met veteranen en nationale instanties tot de taken van de werkgroep gerekend. Alles met als doel het bevorderen van Herdenken. Daardoor moet het vergeten van onvrijheid door politieke of daadwerkelijke strijd of discriminatie in de toekomst worden voorkomen. Daarnaast wil de werkgroep het besef dat wij in vrijheid leven bevorderen, vergroten en onderhouden.

Stichting Heemkunde volgt hiermee een beleid dat zich ook op de toekomst richt. Dat daarvoor gebeurtenissen en feiten uit het verleden  noodzakelijk zijn is duidelijk. De zorg voor ons Heem is met de integratie van de Werkgroep Herdenken in de stichting Heemkunde zeker gediend.

Als afgevaardigde naar het bestuur van de Stichting Heemkunde is de voorzitter van de werkgroep Wouter Oortman, leraar geschiedenis aan het Carmel college, benoemd.

Leden:

Wouter Oortman (voorzitter)