Werkgroep natuur

Deze werkgroep houdt zich bezig met onderzoek in en bescherming van de natuur. Dat onderzoek vindt plaats in goed overleg met terreinbeherende organisaties zoals de Stichting Edwina van Heek en de Vereniging Natuurmonumenten. bergvennenHierbij gaat het vooral om planten, vogels, vlinders en amfibieŽn.
Bijzondere aandacht is er voor gebieden als de Bergvennen, het Singraven en de Ottershagen. Maar ook het kanaal Almelo - Nordhorn heeft onze belangstelling.

Waarnemingen worden onderling uitgewisseld en worden doorgegeven aan landelijke instituten hiervoor zoals vogelwaarnemingen aan SOVON, waarnemingen van amfibieŽn aan RAVON. Soms worden er excursies georganiseerd.

Ook aan de huisvesting van vogels is gedacht: wij hebben een enthousiaste club voor het timmeren van nestkasten.

goudvink1.jpgMet de Gemeente Dinkelland heeft de werkgroep in het algemeen goede kontakten. Soms leiden de inspanningen van de werkgroep tot projecten om natuur te herstellen dan wel rekening te houden met de belangen van het milieu.