Dorpswandeling Denekamp

Dorpswandelingen in kader van "Denekamp toen, Denekamp nu"

"Denekamp is al een aantal jaren aan grote veranderingen onderhevig" luidt vanaf 2002 de openingszin in de vaste rubriek "Denekamp toen, Denekamp nu" van het Heemkunde Denekamp periodiek 't Onderschoer. Het is een rubriek die een straatbeeld, een plein, openbare gebouwen, cafés, hotels, winkels of woonhuizen in het dorp Denekamp van vroeger met de huidige situatie vergelijkt.

dorpswandeling1

Heemkunde Denekamp organiseert  wederom een aantal  dorpswandelingen. Tijdens de wandeling worden  afbeeldingen getoond en vergeleken met de huidige situatie. Op de vele vergelijkingen in de hiervoor genoemde Onderschoer-rubriek komen regelmatig reacties, die de verbazing van de lezer uitdrukken. Die reacties zullen tijdens de dorpswandelingen nog sterker zijn, als men getuige wordt van de soms immense veranderingen in het dorp.
Met die dorpswandelingen worden niet alleen de plekken aangedaan van verdwenen zaken,  zoals synagoge, meisjesschool, bioscoop, postkantoor, stationsemplacement, cafés, hotels, woonhuizen en winkelpanden en die soms werden vervangen door bouwwerken van modernere architectuur.

dorpswandeling2

Er is ook aandacht voor het erfgoed, dat de slag met de sloper niet heeft verloren. De eeuwenoude Nicolaaskerk, Pro-testantse kerk, parochiehuis, Huize Keizer, oude Raadhuis, dokter Hondelinkhuis, ’t Heemhoes, het vroegere ziekenhuis,  ’t Spoorhuuske , Concordia en de vroegere hotels Veldman en Van Blanken zijn voorbeelden van Denekamps erfgoed, dat bewaard is gebleven en bewaard moet blijven en waar continue  de aandacht op moet worden gevestigd.
De wandelingen, onder leiding van heemkundemedewerkers, worden gehouden op woensdag 1 augustus, woensdag 8 augustus en woensdag 15 augustus.
De aanvang is 19 uur, met vertrek vanaf 't Heemhoes, Kerkplein 4. Deelname is gratis. Opgave is, vanwege beperking van het aantal deelnemers, wenselijk.
Dat kan via de mail heemkundedenekamp@hetnet.nl. Telefonisch kan ook, 0541-354656, maar alleen op maandag tm. donderdag tussen 9.00 tot 12.00 uur.


Andere nieuwsberichten:

Herdenking
Onderschoer herfst 2018
Bouwvak vakantie
Rabobank Clubkas Campagne

Heemkunde Voorjaarsavond

Nieuwsberichten van voor 2018