Heemkunde Voorjaarsavond

De Dinkel, een film over deze prachtige rivier in Twente.

De stichting Heemkunde Denekamp organiseert elk voorjaar een avond die toegankelijk is voor de leden van Heemkunde Denekamp, maar ook voor alle andere belangstellenden. Het thema van deze avond is vaak gerelateerd aan de natuur of de historie van Denekamp. Dit jaar zijn beide onderwerpen gecombineerd. En dus is er voor iedereen wat te genieten.

Op dinsdagavond 20 maart presenteert Heemkunde Denekamp tijdens de jaarlijkse Voorjaarsavond een geweldig mooie film. Het onderwerp van deze film is: de Dinkel.

dinkel

Om 19.30 uur neemt de heer Jan van der Geest uit Enschede (de maker van deze film) ons een kleine twee uur mee op pad door het Stroomgebied van de Dinkel. In deze prachtige film wordt alles wat groeit & bloeit langs de 92 km lange meanderende rivier de Dinkel in beeld gebracht. We beginnen bij de bron van de Dinkel bij Holtwick (Duitsland) en vervolgen het stroompje verder via o.a. Gronau (D), Losser en Denekamp om bij Neuenhaus (D) te eindigen, waar de rivier uitmondt in de Vecht. Ook zien we cultuur en historie in de verschillende dorpen en steden langs de oostgrens van Twente. We denken de Dinkel allemaal wel te kennen, maar deze film laat voor eenieder toch nog weer nieuwe dingen zien. Laat deze kans niet voorbij gaan en geniet met ons mee.

De film wordt vertoond in zaal Concordia aan de Lange Voor in Denekamp. De aanvang van de film is 19.30 uur. Het aantal plaatsen is beperkt, dus: zorg dat U op tijd aanwezig bent.

De toegang is gratis en nogmaals, iedereen is van harte welkom.

Herdenking
Onderschoer herfst 2018