Dialectavond

De dialectavond op 21 november 2017 gaat niet door.

Lees meer...


Natuurwerkdag 4 november

Dagje buiten zagen, snoeien of opruimen?

Samen aan de slag tijdens Natuurwerkdag 4 november 2017.

Zin in een dagje buiten zagen, snoeien of bijvoorbeeld opruimen? Doe dan mee aan de grootste vrijwilligersdag in het groen. Op zaterdag 4 november a.s. vindt voor de 17e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats. Doe dan mee aan de grootste vrijwilligersdag in het groen. Meld je nu aan! 

De grootste vrijwilligersdag in het groen voor jong én oud

Samen buiten aan de slag met zagen, snoeien of bijvoorbeeld opruimen? Dat kan op zaterdag 

4 november tijdens de (landelijke) Natuurwerkdag. Landschap Overijssel organiseert dit jaar op meer dan 50 locaties voor de 17e keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Op veel van deze plekken kunnen ook kinderen mee doen, samen met hun (groot-)ouders. In heel Nederland zijn bijna 500 locaties.

Samen aan de slag op locaties in Overijssel.

In Overijssel zijn tientallen locaties waar vrijwilligers aan de slag kunnen tijdens de Natuurwerkdag. Zo kun je samen met leden van de werkgroep Natuur van de stichting Heemkunde Denekamp onderhoud gaan plegen aan een heideveldje, en de nieuwe oeverzwaluwwand gaan verfraaien. De locatie waar dit alles gaat plaatsvinden vindt U aan de Grensweg in Noord Deurningen (200 meter na de kruising van deze weg met het kanaal Almelo-Nordhorn). We starten daar om 10.00 uur en gaan door tot uiterlijk 13.00 uur. Voor koffie, thee en gereedschap zorgt de werkgroep.  Vorig jaar deed een recordaantal van 1.550 vrijwilligers mee in Overijssel; dit jaar gaat Landschap Overijssel voor meer…! Dus, heb je zin om samen met buren, vrienden, sportteam of familie een dagje buiten te werken? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl (locatie: Denekamp)voor de activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan!

Waardevol Overijssel

Overijssel is prachtig, met waardevolle natuur en afwisselend landschap. Prachtig, maar kwetsbaar. Willen we dat onze (klein)kinderen ook nog kunnen genieten van het waardevolle landschap, dan moeten we het beschermen. Landschap Overijssel beschermt natuur & landschap al ruim tachtig jaar. Dit doen wij samen met 10.000 donateurs en 7.500 vrijwilligers. Meer informatie: www.landschapoverijssel.nl

 

Graag tot ziens op zaterdag 4 november, aan de Grensweg in Noord Deurningen!

Lees meer...


inloopmiddag genealogie

 

inloop2017


 

 

Inloopmiddag voor stamboomonderzoekers in ’t Heemhoes op 11 november

 

Stamboomonderzoek of zeg maar de speurtocht naar de voorouders is voor menigeen een boeiend tijdverdrijf. De nieuwsgierigheid die men kennelijk heeft om te weten wie je stamvader is of wie je voorouders  zijn. Toch moeten velen de drempel over om een start te maken. Heemkunde Denekamp wil u graag daarbij helpen. Er valt vrij eenvoudig vast te stellen hoe je vroegere familie er uit ziet. Zeker in het moderne Internet-tijdperk kan redelijk snel het spoor worden gevonden. De ene liefhebber ‘neust’ graag in  registers op ’t Heemhoes en een ander kruipt liever achter een computer en speurt op Internet. Voor beginnelingen die er tegen opzien een eerste stap te maken heeft Heemkunde Denekamp een prima oplossing. Heemkunde houdt een inloopmiddag, waarbij de bezoeker individueel geholpen wordt. Dat kan op de klassieke manier, door de beginneling wegwijs te maken in de vele registers, die Heemkunde in de Dingeldeinkamer bezit. Daarnaast wordt ook diegene geholpen die het pad van Internet op wil, zodat hij of zij de Burgerlijke Stand van heel Nederland, vanaf het begin in 1811 tot omstreeks 1940, kan bekijken. Ook gevorderden zijn welkom. Leden van de werkgroep Geschiedenis & Genealogie helpen de bezoekers individueel bij hun zoektocht. De werkgroep nodigt u uit op zaterdagmiddag 11 november in ’t Heemhoes, Kerkplein 4, Denekamp. Tussen 13.30 uur en 17.00 kunt u op elk moment terecht.  


inloop1 2017

 

HD  Werkgroep “Geschiedenis & Genealogie”

 

Lees meer...


Andere nieuwsberichten:

Onderschoer Herfst 2017
Najaarsavond 26 september
Vlasbekje
Facebook
Natuurwandeling
Sluiting Heemhoes
onderschoer Zomer 2017
Excursie Amsterdam
Herdenking vliegermonument 2017
Video album
Onderschoer lente 2017

Archeologie
Archeologie
Heemkunde voorjaarsavond

Nieuwsberichten van voor 2017